Printare 3D

Una dintre cele mai populare metode de fabricație digitală, printarea 3D este un mod rapid și precis de prototipare. În cadrul i{n}stance, lucrăm cu diverse tipuri de imprimante și materiale – de la stereolitografie la extrudare de plastic, deoarece considerăm că este important să experimentăm cu o gamă largă de tehnologii. Vă invităm să aruncați o privire către tipurile de unelte de fabricație pe care le avem și să o alegeți cea optima pentru modelul vostru.

 

FDM

Fused deposition modeling (FDM) este o tehnică de fabricație aditivă, care funcționează prin extrudarea modelului strat peste strat. Este folosită pentru modelare rapidă și prototipare. Folosește termoplastice și materiale cu rezistență mare la căldură.

SLA

Stereolitografia (SLA) este o tehnică de printare 3D care folosește fotopolimerizarea, un process prin care lumina face ca lanțuri de molecule să se lege, formând polimeri. Funcționează prin centrarea unui laser ultraviolet deasupra unei cuve cu rășină fotopolimerică.

DLP

Direct Light Projection (DLP) folosește un proiector digital pentru a emite imaginea fiecărui strat dintr-odată pentru toată platforma de printare. Proiectorul este un ecran digital, așadar imaginea fiecărui strat este compusă din pixeli pătrați, rezultând un strat format din voxeli mici.

Printerele FDM

Imprimantele FDM funcționează utilizând termoplastic pentru a construi cu precizie prototipuri rezistente și durabile. Este o metodă ideală pentru ca designerii și inginerii să producă și să testeze modele într-o manieră rezonabilă din punct de vedere al costurilor. Pentru că este rapidă și are un cost redus, printarea FDM permite fabricarea de multiple iterații ale designului, și se mulează unei strategii de customizare în masă. Folosind plastic pentru prototipare, imprimantele FDM sunt cele mai potrivite pentru a testa forme dar sunt potrivite și pentru a printa părți funcționale precum închideri sau tubulaturi.

SPECIFICAȚII DESIGN

Dimensiune minimă grosime perete 1.4 mm
Dimensiune minimă detalii 0.5 mm
Dimensiune maximă obiect 200 x 200 x 180 mm
Distanță minimă între elemente 0.8 mm

Printere SLA

Stereolitografia este o tehnică de printare 3D cu laser, care folosește rășină lichidă sensibilă la lumina ultravioletă. Un fascicul cu laser UV scanează suprafața rășinii și întărește în mod selectiv materialul corespondent unei secțiuni a produsului, construind modelul 3D de la bază spre vârf.

SPECIFICAȚII DESIGN

Dimensiune minimă grosime perete 0.6 mm
Dimensiune maximă obiect 145x145x175 mm
Înălțime strat Standard: 50 microns
Rezoluție înaltă: 25 microns
Rezoluție joasă: 100 microns
Dimensiune minimă detaliu embosat 0.1 mm
Dimensiune minimă detaliu gravat 0.4 mm
Distanță minimă între elemente 0.5 mm

Printere DLP

Imprimantele DLP folosesc o tehnică prin care construiește un obiect pe o platformă care se mișcă de jos în sus deasupra tăvii cu rășină. O sursă de lumină se proiectează în sus către cuva cu rășină lichidă în zona care face parte din modelul de printat. Platforma cu modelul este apoi ușor ridicată, iar următorul strat este printat într-un singur pas prin proiectarea de lumină care întărește rășina. Strat după strat, operațiunea este repetată până când obiectul este complet.

 

SPECIFICAȚII DESIGN

Dimensiune minimă grosime perete 0.2 mm
Dimensiune maximă obiect 80x45x120 mm
Înălțime strat Standard: 25 microns
Rezoluție joasă: 50 microns
Dimensiune minimă detaliu embosat 0.1 mm
Dimensiune minimă detaliu gravat 0.4 mm
Distanță minimă între elemente 0.5 mm

PREȚURI

Prețurile sunt calculate pentru fiecare obiect în parte pe baza consumului de material și timpul de printare.

Toate prețurile sunt în euro și nu includ TVA.

Printare 3d FDM cost material: 0.2 euro/gram
cost printare: 5 euro/oră
Printare 3d SLA cost material: 0.4 euro/ml
cost printare: 6 euro/oră
Printare 3d DLP cost material: 0.4 euro/gram
cost printare: 8 euro/oră

 

CONTACTAȚI-NE

Dacă vă interesează să prototipați cu i{n}stance și fie aveți un model de fabricat, fie v-ar plăcea să cumpărați unul dintre cele existente, sau dacă doriți informații suplimentare, echipa noastră așteaptă întrebările voastre.

Contact

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security