Press

Zeppelin

 

Partnerii noștri media de la Zeppelin au publicat recentul workshopul pe care echipa noastră l-a susținut în locația din Strada Icoanei, nr 83, București. Zeppelin este o revistă de arhitectură și cultură urbană, dar și o platformă de reflexie și intervenție asupra orașului, un studio de design, câteva zeci de expoziții, sute de conferințe și evenimente.

Igloo 

 

Membrii echipei noastre, Dana și Ionuț, au fost invitați de Igloo media să contribuie la o recenzie anuală a designului parametric, în legătură cu România. Interviul, desfășurat cu editorul șef al revistei, Francoise Pamfil, a condus către ei discutând despre povestea studioului lor de arhitectură și cum au ajuns să predea design parametric studenților și tinerilor arhitecți. Au discutat de asemenea despre munca lor și despre cum integrează uneltele computaționale în practica de arhitectură.

CLOT Magazine

Coechipiera noastră Lidia este de asemenea și membru DesignMorphine, iar ultlimul său workshop, Arte Robotica, ce îmbina robotica și arta, a avut loc în Paris, alături de alongisde Kunal Chadha și Amaury Thomas. Partener media al workshopului, revista Clot, a publicat o serie de articole despre workshop, iar fondatorii publicației, Nuria Criado și Meritxell Rosell au fost și membri ai juriului rezultatelor finale ale workshopului Arte Robotica.

The Institute

 

Echipa noastră are o experiență vastă în folosirea uneltelor computaționale în domeniul arhitectural și a designului de produs. Quad Light, produsă de Ionuț și Dana Anton, împreună cu alte obiecte realizate de ei, au fost expuse în cadrul Romanian Design Week, organizat de The Institute. The Institute este un ecosistem pentru industriile creative din România, creând evenimente și aducând împreună designeri, antreprenori și publicul industriilor creative.

ScienceDirect

 

Uneltele de design computațional au creat o legătură între parametrii de proiectare consacrați și programe de analiză / simulare precum EnergyPlus, Radiance, Daysim sau OpenStudio, ușurând modelarea și simulând comportamentul climatic și de mediu al artefactului arhitectural. Dana și Ionuț Anton au scris o lucrare numită „Informed Geometries. Parametric Modeling and Energy Analysis”, lucrare ce se concentrează pe implicațiile modelării parametrice și analizei de energie în designul arhitectural.

Rhino 3D

 

Rhino 3D este unul dintre partnereii cursului de modelare Rhino, predat de membrii echipei noastre, Dana și Ionuț Anton, traineri autorizați Rhino. Workshopul va trece de la elemente 2D la obiecte 3D, trecând prin toate lucrurile esențiale din Rhino, precum editarea de curbe, operații Boolean, conceptul de Nurbs și multe alte trucuri.

IAAC

 

Coechipiera noastră Lidia a fost parte din Open Thesis Fabrication în cadrul Institutului de Arhitectură Avansată Catalunia (IAAC), proiectul echipei sale, TerraPerforma, concentrându-se pe modalități de îmbinare a fabricării robotice cu tehnici tradiționale, folosind lutul necopt ca un material de construcție și creând o structură cu comportament climatic optimizat, folosind uneltele computaționale pentru a simula și augmenta factori naturali.