Press

Anuala Arhitectură București 2019

*Premiul Secțiunii Design de Obiect

 

Propunerea noastră de design de bijuterii a câștigat premiul pentru secțiunea Design de Obiect. Colecția de bijuterii i{n}stance este născută dintr-un proces bazat pe feedback-ul dintre concept, geometrie și material, toate fiind traduse în cod. Piesele explorează interpretarea estetică a funcțiilor și progreselor matematice. Geometria rigidă este transformată prin variații parametrice pentru a deveni ornament.

SIERAAD International Jewellery Fair 2019

 

i{n}stance a fost unul dintre brandurile contemporane emergente expuse la Sieraad – ediția 2019. SIERAAD este un târg în care artiștii din întreaga lume își pot prezenta bijuteriile direct și personal către magazine, galerii și consumatori. Artiștii aduc la târg piese de bijuterie unice, concepute personal și realizate manual. Aici, accentul se pune pe bijuterii ca piese de artă în care ideile sunt ambalate în materiale precum cauciuc, materiale textile, fotografii, materiale plastice, lemn sau ceramică, precum și argint și aur. Artiști-designeri din toate colțurile globului, inclusiv designeri emergenți talentați, prezintă o operă interesantă care nu se găsește nicăieri în altă parte.

Târgul de bijuterie Autor 2019

 

i{n}stance ca un nou studio de bijuterii de design digital a debutat în public la târgul Autor – ediția 2019. Autor este o scenă exclusivă pentru bijuterii, concepte și întâlniri contemporane. Este spațiul în care pot fi văzute și atinse atât abordări funcționale, cât și conceptuale ale purtării de bijuterii. În fiecare ediție definim „locul dulce” în care se întâlnesc designul, arta și emoțiile. Artiștii selectați explorează diferite teme, cum ar fi piese purtabile versus declarații, diferențe și semnificații culturale, autenticitate și filtru personal, frumusețe acceptată și estetică neobișnuită.

igloo magazine #191

Micro-facbricație digitală

Am fost invitați să participăm la ediția revistei igloo care abordează fabricația digitală. În interviul nostru discutăm diferitele niveluri din practica noastră, unde folosim instrumente de proiectare parametrică și fabricare digitală. Explorăm diferite scări în care ne aplicăm cunoștințele digitale, de la proiectarea arhitecturală utilizând BIM, mergând către proiectarea obiectelor și găsim o pasiune pentru lucrul în fabricarea micro digitală în realizarea bijuteriilor.

Romanian Design Week 2019

 

Corpurile de iluminat Aggregate Cells au făcut parte din expoziția Romanian Design Week 2019 – în secțiunea Design Object. Corpurile de iluminat Aggregate Cells combină designul computațional, mijloacele de fabricație digitală și estetica subiectivă. Intenția a fost de a explora metode de agregare a celulelor volumetrice cu o geometrie repetitivă regulată care sunt eliberate prin deformare. Astfel, celulele își pierd uniformitatea, dar mențin relații geometrice. Prin transformarea structurilor stabile și uniforme, se obține o imagine familiară, dar alterată, axată pe deformarea topologică și pe noile relații redefinite între celule.

igloo #179

PARAMETRICISM – HANDS ON

Am fost invitați de revista Igloo să contribuim la o revizuire anuală a proiectării parametrice cu link-uri către România. Interviul, realizat cu grație de redactorul șef, Francoise Pamfil, ne-a determinat să oferim povestea biroului nostru de arhitectură și cum am ajuns să predăm designul parametric studenților și tinerilor arhitecți. De asemenea, am discutat și despre modul nostru de lucru și cum încorporam instrumente computaționale într-o practică arhitecturală.

Practici și proiecte inovative în Romania/Zeppelin

 

Partenerii noștri de la Zeppelin au publicat o colecție de articole care urmează practicile și proiectele inovatoare din România și ne-au invitat să facem parte din această comunitate creativă. Scriem despre procesul nostru de design digital, instalațiile noastre de artă robotizată și despre bijuteriile noastre. Zeppelin este o revistă de arhitectură și cultură urbană, dar și o platformă de reflecție și intervenție asupra orașului, un studio de design, mai multe cărți, zeci de expoziții, sute de conferințe și evenimente.

Romanian Design Week 2015

*Nominalizare pentru secțiunea design de obiect la Anuala de Arhitectură București 2015

 

Echipa noastră are o experiență îndelungată în utilizarea instrumentelor de computaționale în spațiile de arhitectură și design de produs. QuadLight, un corp de iluminat al instance.ro / idz arhitectură, alături de alte design-uri, au fost expuse în cadrul Romanian Design Week, organizat de The Institute. The Institute este un ecosistem pentru industriile creative din România. Creează și organizează evenimente și reunește designeri, antreprenori și publicul industriilor creative.

Arhitectura #655

 

Colecția de bijuterii DIGITAL_SILVER explorează modul în care designul computational și fabricarea digitală pot transforma meșteșugul tradițional al turnării din argint. Intenția a fost menținerea unui proces tradițional de turnare, turnare din argint, dar modificarea metodei prin care se obține matrița, atât la nivel creativ, cât și la nivel de material. Astfel, am folosit modele imprimate 3d cu rezoluție mai mică și materiale mai accesibile.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security