Povestea noastră  

Vă invităm să descoperiți ideologia i{n}stance și să aflați cum puteți deveni parte din manifestul nostru. Citiți povestea noastră și alăturați-vă nouă în crearea de produse unice, ce îmbină meșteșugul tradițional cu tehnologia de ultimă oră. O instanță reprezintă particularul, elementul {n} dintr-o mare de posibilități multiple, o apariție specifică care a fost aleasă în mod deliberat. Aplicând această logică în designul computațional, i{n}stance este un brand care crează produse unice, individuale, folosind fabricația digitală.

Concentrându-se pe designul de bijuterie, i{n}stance își menține sensul primordial: crearea unui cod care oferă metode nelimitate de deviere a formei unui obiect, creând o manieră user-friendly pentru a oferi posibilitatea de alegere a unei variații specifice – așadar, de a hotărî asupra unei anumite instanțe. Instanța apare întotdeauna într-o serie, fiind specimenul arhetipal – cu toate acestea, alegerea “ideală” este una subiectivă, care reprezintă unicitatea individuală.

Meșteșugul Nostru

Procesul este unul inovator, în care granițele dintre meșteșugul traditional și strategiile digitale sunt diluate, și în care designerul și clientul lucrează împreună – în timp ce designerul oferă seria, este la latitudinea clientului să decidă și să manipuleze o anumită “instanță”.

Această metodologie este inspirată de meșteșugul de dinainte de epoca industrială, în care clientul contracta meșteșugarul și creau împreună ceea ce clientul avea nevoie – pornind de la ideea originală a clientului, împreună cu ideile, abilitățile și tehnologia meșterului, se năștea ceva original.

Scopul nostru este să aducem abordarea tradițională în secolul al XXI-lea, în era digitalului. i{n}stance implementează tehnicile și materialele tradiționale, precum turnarea sau folosirea argintului, aurului sau platinei, pentru a oferi o premiză consacrată pentru designul de bijuterii, manipulând ideea de design bazat pe algoritmi.

Procesul Digital

Frumusețea adevărată a abordării constă în codarea computațională și în fabricația digitală. Folosind diverse metode de generare computațională, diverse forme sunt generate, și permit folosirea unor sau mai multor materiale. Din acest cumul de factori este dictat ce tip de tehnologie va fi folosită.

Pentru a transforma modelul 3D într-un prototip fizic, sunt folosite fie printarea 3d, tăierea laser sau frezarea cu ajutorul unui braț robotic.

Experimentarea digitală se ramifică în colecțiile noastre, pe care le vindem fie ca produse finite, fie prin linia noastră persoanlizabilă, în care permitem clienților i{n}stance să devieze de la designul existent.

Personalizare în masă

Metodologia algoritmică a i{n}stance este un manifesto pentru personalizarea în masă, luând atitudine pentru idealismul individual. Într-o serie repetitivă, fiecare “eroare” poate deveni un produs unic, personalizat într-un mod rapid și intuitiv.

Modelele existente sunt construite într-o manieră care permite modelării să schimbe, distorsioneze, inverseze sau să reasambleze o serie de elemente existente, pentru a deriva de la ceva existent către ceva nou. În acest mod, fiecare client are oportunitatea de a deveni designerul propriului prototip.

I{n}stanța particulară poate fi așadar forma modelului, materialul folosit, tehnica de fabricare, culoarea, totul într-o gamă de posibilități accesibilă.

Dezvoltarea i{n}stance a fost sprijinită de un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.

Citește mai multe despre proiectul CUSTOMCRAFT

CONTACTAȚI-NE

Dacă vă interesează să prototipați cu i{n}stance și fie aveți un model de fabricat, fie v-ar plăcea să cumpărați unul dintre cele existente, sau dacă doriți informații suplimentare, echipa noastră așteaptă întrebările voastre.

Contact

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security